снимка Булфото, архив Съоръженията, чрез които нерегламентирано се отвеждаха отпадъчни води

...
снимка Булфото, архив Съоръженията, чрез които нерегламентирано се отвеждаха отпадъчни води
Коментари Харесай

РИОСВ - Варна: Спряно е изтичането на отпадни води край язовир Цонево


фотография Булфото, архив 

Съоръженията, посредством които нерегламентирано се отвеждаха отпадъчни води край язовир Цонево, са демонтирани и приключването е спряно. Това стана през днешния ден по време на повторна инспекция за следващ надзор, осъществена взаимно от чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) - Варна, Полицейски сектор в Дългопол и общината. При инспекцията участваха и представители на притежателя на парцела и ползвателя „ Съни Бел-20016 “ ЕООД, оповестиха от пресслужбата на инспекцията.

В неделя БДЧР откри приключване на отпадъчни води с битово-фекален темперамент от комплекс „ Дебелец “ в село Дебелец. Днес в наличието на контролните органи бяха демонтирани контакторът за включване на помпата, електрозахранващият кабел към нея и пожарникарският шланг към тръбата на изхода от шахтата за отпадъчни води. Демонтираните съоръжения са конфискувани, а шахтата – почистена.

Съгласно процедурите в екологичното законодателство на 18 август РИОСВ-Варна изпрати покана до шефа на сдружението да се яви в инспекцията на 26.08.2020 година за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване. На „ Съни Бел-20016 “ ЕООД е обещано и наставление всеки месец до края на 2020 година да показва информация за количествата употребена вода от водопроводната мрежа и количествата отпадъчна вода, превозена до най-близката пречиствателна станция.

Министерство на околната среда и водите предизвестява, че всяко нерегламентирано заустване в реки и язовири предстои на глоба съгласно екологичното законодателство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР